Wij maken gebruik van cookies om de website makkelijker en persoonlijker te maken. Sluiten

Hardcover boeken

 

Hardcover boeken zijn er in vele soorten en maten. Hardcover boeken laaten zich kenmerken door de de harde kaft om het boek, Een hardcover boek is sterk en wordt vaak toegepast als een boek lang mee moet gaan. De harde kaft beschermd de pagina’s tegen omkrullen en beschadigen.

Vroeger waren hardcover boeken alleen voorbehouden aan bekende schrijvers en succesvolle autheurs maar met printing on demand zijn de hardcover boeken binnen handbereik van iedereen. Hardcover boeken maken wij al vanaf oplage 1.  Hardcover boeken worden vaak gebruikt als leesboek, naslagwerk of bijvoorbeeld als fotoboek.

De harde omslag

De harde omslag kan fullcolor worden bedrukt met uw eigen ontwerp. Het omslag wordt voorzien van een glans of mat laminaat om het te beschermen tegen beschadiging tijdens het gebruik. De harde omslag bestaat uit verschillende delen.

 • Het vooromslag
 • De rug
 • De kneep
 • Het achteromslag

Het ontwerp van het omslag moet zo zijn gemaakt dat het van het vooromslag naar het achteromslag loopt. De dikte van de rug is afhankelijk van het aantal pagina's en papiersoort. Om de dikte van de rug uit te rekenen hebben we een handige rugdikte calculator gemaakt.  Verder bevinden zich tussen het voor- en achteromslag en de rug een zogenaamde "kneep". Dit is het gedeelte waar het omslag op scharniert.

Richting van de rugtekst

In Nederland is afgesproken dat de rugtekst van een hardcover boek van boven naar beneden loopt. Als een hardcover boek dicht op tafel ligt is de rugtekst leesbaar.  Rugteksten in bijvoorbeeld Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italie worden juist van beneden naar boven geschreven.

Top kwaliteit binding met PUR lijm

De pagina's van een hardcover boek worden gelijmd met PUR lijm. PUR lijm geeft de garantie dat de pagina's niet meer los kunnen raken.  PUR lijn is sterker dan zogenaamde HOTMELT lijm.

Kapitaalbandje (optie)

Kapitaalbandje hardcover boekEen kapitaal bandje wordt gebruikt om aan de bovenzijde en onderzijde van het boek de binding af te werken met een stukje stof. Het heeft voor de sterkte van de binding geen effect, Het is uitsluitend bedoeld om het hardcover boek een nog mooiere uitstraling te geven. Het kapitaalbandje is een overblijfsel uit het met hand boekbinden. Daar werd garen voor gebruikt. De lusjes werden dan afgedekt door het kapitaalbandje.

Eigenschappen

 • Hardcover boeken vanaf oplage 1
 • Maximale dikte 65 mm.
 • Aantal pagina's afhankelijk van papiersoort
 • Handige rugdiktecalculator
 • Omslag voorzien van mat of glans laminaat
 • Met PUR gelijmde pagina's
 • Kapitaalbandje (optie)

Meer weten?

Bel ons voor een persoonlijk advies. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9:00 uur tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 15:00 uur

Met het versturen van dit formulier gaat u accoord met onze privacyvoorwaarden

Andere boeken

Hardcover boeken  

Softcover boeken  

Spiraal (Wire-O) Boeken