Wij maken gebruik van cookies om de website makkelijker en persoonlijker te maken. Sluiten

Softcover boeken boeken (paperbacks)

 

Softcover boeken lenen zich uitstekend om te maken met printing on demand. Softcover boeken worden ook wel paperbacks genoemd. Er zijn hel veel verschillende soorten documenten die wij printen als softcover boek. Enkele voorbeelden zijn, studieboeken, rapporten, syllabi, readers, naslagwerken, werkboeken, handleidingen etc.

Het flexibele omslag

De softcover wordt geprint op stevig papier om een boek voldoende body te geven. De softcover wordt voorzien van een glans- of mat- laminaat om het te beschermen voor beschadigingen. Het geeft bovendien een mooie uitstraling aan het boek.

  • Het vooromslag
  • De rug
  • Het achteromslag

Het ontwerp van het omslag moet zo zijn gemaakt dat het van het vooromslag naar het achteromslag loopt. De dikte van de rug is afhankelijk van het aantal pagina's en papiersoort. Om de dikte van de rug uit te berekenen hebben we een handige rugdikte calculator gemaakt. 

Wel of geen rugtekst

Afhankeleijk van de dikte van de rug is het mogelijk om een rugtekst te plaatsen. Wij adviseren u om softcovers dunner can 5 mm niet te voorzien van een rugtekst.In  Nederland is afgesproken dat de rugtekst van een hardcover boek van boven naar beneden loopt. Als een hardcover boek dicht op tafel ligt is de rugtekst leesbaar.  Rugteksten in bijvoorbeeld Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italie worden juist van beneden naar boven geschreven.

Binding met PUR of Hotmelt

De pagina's van een softcover boek worden gelijmd met hostmelt of PUR lijm. PUR lijn is sterker dan hotmelt lijm maar is ook duurder. Het toepassen van PUR is zinvol als een sofcover boek heel intensief wordt gebruikt.

 

Eigenschappen

  • Softcover boeken vanaf oplage 1
  • Maximale dikte 65 mm.
  • Aantal pagina's afhankelijk van papiersoort
  • Handige rugdiktecalculator
  • Omslag voorzien van mat of glans laminaat
  • Hotmelt of PUR gelijmde pagina's

 

Meer weten?

Bel ons voor een persoonlijk advies. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9:00 uur tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 15:00 uur

Met het versturen van dit formulier gaat u accoord met onze privacyvoorwaarden

Andere boeken

Hardcover boeken  

Softcover boeken  

Spiraal (Wire-O) Boeken