Wij maken gebruik van cookies om de website makkelijker en persoonlijker te maken. Sluiten

  

 

Een kijkje in de keuken bij Gigaprint

Samen met Xerox organiseerde wij het evenement “lean manufacturing” Niet helemaal toevallig natuurlijk, want juist hiermee onderscheiden we ons. Iedereen in de grafische industrie kon en mocht dat zien. Voorafgaande aan de rondleiding waren er diverse inleiders die over dit onderwerp een presentatie gaven.
Ook wij vertelde hoe Gigaprint lean manufacturing toepast op printing on demand. Wij kunnen lean werken door het toepassen van onze zelf ontwikkelde workflow software DocuTraffic. DocuTraffic stuurt alles aan. Wij hebben op acht digitale drukpersen slechts twee operators, dat zie je nergens in Europa. Onze uitdaging is om voor klanten de hele keten te beheren en niet alleen prints te maken. Daarmee creëren wij waarde en besparen wij voor steeds meer bedrijven geld. Dat is wat telt.

We hebben alle bezoekers de productie laten zien zodat ze he met eigen ogen konden zien. Het was mooi om dit met collega’s in de markt te delen. Er was veel bewondering en waardering voor de manier waarop wij het allemaal georganiseerd hebben. Met printing on demand behoren we tot de koplopers onder de printbedrijven in Nederland. 
Na de rondleiding onthulden we een primeur, die na de zomer gelanceerd word. Henk Wijmans: ‘Gigaprint wil de Ryanair onder de printbedrijven worden. Wij gaan collegabedrijven die printproducties willen uitbesteden via een SMS alert een scherpe weekprijs voor fullcolour- en zwart/wit-prints aanbieden. De hoogte van die afdrukprijs is afhankelijk van onze beschikbare capaciteit. Zodoende bieden wij onze collega’s topkwaliteit printwerk tegen een prijs waar zij extra marge op kunnen maken en vullen wij onze ‘lege stoelen’. Dat heet win/win toch

Printing on demand workflow