Wij maken gebruik van cookies om de website makkelijker en persoonlijker te maken. Sluiten

Papiersoorten

Papiersoorten voor printing on demandIn tegenstelling van veel printing on demand bedrijven die vanaf een papierrol printen, printen wij vanaf losse vellen. Dat geeft ons veel extra mogelijkheden in papiersoorten.  Onze printers zijn uitgevoerd met 6 voudige papierlades waardoor we veel verschillende soorten papier en gramsgewichten snel en efficient kunnen verwerken. Dat is een voordeel voor u als klant. U kunt namelijk kiezen uit een zeer ruim papier assortiment.

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze papiersoorten met een korte omschrijving.

HVO papier (Houtvrij offset papier)

HVO papier is een ongestreken papiersoort. De structuur is open en het materiaal geeft geen glans.  Het papier zal bij veroudering niet verkleuren omdat het weinig houtvezels bevat. Deze papiersoort is zeer geschikt voor boeken met tekst  en geen hoogwaardige foto's in kleur.

Naam Gewicht
HVO 80 gr/m2  
HVO 90 gr/m2  
HVO 120 gr/m2  
HVO 160 gr/m2  
BioTop 80 gr/m2  
BioTop 90 gr/m2  
BioTop 120 gr/m2  

Romanpapier

Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit papier gebruikt voor leesboeken en romans. Romanpapier  heeft een open structuur en is opgedikt. Romanpapier is bovendien minder wit waardoor het wat rustiger is om te lezen.

Naam Gewicht
Romandruk 90 gr/m2  

Gestreken papier

Gestreken papier of MC (Machine Coated) papier is afgewerkt met een glanslaag. Het papier is hierdoor gladder dan bijvoorbeeld HVO papier. Gestreken papiersoorten zijn heel geschikt om documenten met kleurafbeeldingen af te drukken.  De glans van gestreken papier kan sterk verschillen.

Naam Gewicht
MC Silk 115 gr/m2  
MC Silk 135 gr/m2  
MC Silk 170 gr/m2  
MC Gestreken 200 gr/m2  
MC Gestreken 80 gr/m2  
MC Gestreken 90 gr/m2  
MC Gestreken 100 gr/m2  
MC Gestreken 120 gr/m2  
MC Gestreken 160 gr/m2  
MC Gestreken 200 gr/m2  
MC Gloss 90 gr/m2  

Gratis papierwaaier

Bestel onze gratis en handige papierwaaier

Grams gewicht

Hoe hoger het grams gewicht hoe dikker het papier is. Standaard papier weegt 80 gr/m2  Afhankelijk van de papiersoort heeft het papier een bepaalde dikte. Gestreken papiersoorten zijn vaak wat dunner terwijl romandruk beduidend dikker is. Om de dikte van een boek te berekenen hebben we een handige rugdikte calculator gemaakt

Opaciteit

Opaciteit is de doorzichtigheid van het papier. De opaciteit wordt bepaald door de papiersoort en het gramsgewicht. Opaciteit is belangrijk bij dubbelzijdig afdrukken. Alle papiersoorten in ons assortiment hebben een een goede opaciteit en zijn geschikt om dubbelzijdig te beprinten.