Wij maken gebruik van cookies om de website makkelijker en persoonlijker te maken. Sluiten

De Readerservice

  • Online samenstellen documenten.
  • Personalisatie van omslag.
  • Hergebruik van content.
  • Automatische inhoud.
  • AUtomatische paginanummering.

Nieuw verdienmodel voor opleiders

Bestaande uitgaven zorgen voor nieuwe inkomsten:

“Elke student zijn eigen editie”

 

Het zal elke opleider bekend voorkomen: Studiemateriaal wordt samengesteld voor een bepaalde studie of doelgroep. Doordat doelgroepen steeds kleiner worden is de behoefde aan specifiek samengestelde lesstof een groeiende behoefte. De waarde van content wordt helaas onvolledig benut. Print on demand producties biedt opleiders nu de kans om met creatief hergebruik van die bestaande content een nieuw verdienmodel te bouwen. Door het combineren van eerder gemaakt lesmateriaal ontstaat een op maat gemaakt boek met exact het juiste materiaal. 

Met hergebruik van bestaande content nieuwe readers samenstellen

Gigaprint ontwikkelde een systeem dat op het geschetste fenomeen inspeelt: “Via onze software kunnen educatieve uitgeverijen hun content al beschikbaar stellen voor hergebruik. Onderwijsinstellingen kunnen de aangeboden informatie nu eenvoudig doorzoeken, content selecteren en eventueel nog eigen materiaal toevoegen, om zo een eigen reader samen te stellen. Gigaprint verzorgt vervolgens niet alleen de professionele printproductie van die reader, maar ook de financiële afwikkeling met alle betrokken partijen.”

Unieke print-edities

De door een student geselecteerde content wordt door de software naar Gigaprint gestuurd. Wij stellen de reader samen en zorgen ervoor dat de student een preview krijgt. Daar kan de student dan nog eigen materiaal of content  aan toevoegen. Ook het omslag kan helemaal door de student zelf worden opgemaakt.”  Niet alleen studenten kunnen gebruik maken van de service. Het is ook toegankelijk voor bijvoorbeeld onderwijsinstellingen die behoefde hebben aan samengestelde producten.

De reader wordt voorzien van een nieuwe doorlopende paginanummering en een index. Tijdens het samenstellen zorgt Gigaprint ervoor dat ook de kosten steeds inzichtelijk zijn.

Als de klant tevreden is met de preview en de bestelling afrekent, gaat bij Gigaprint in Almere de productie van de unieke print-editie van de reader, het boek of het magazine van start: “Vandaag besteld morgen het gedrukte exemplaar op de post!” Gigaprint zorgt ook direct voor de financiële afhandeling met de uitgever en, desgewenst, andere rechthebbenden: “Ook dat wordt door de software volledig automatisch geregeld.”

Laagdrempelig en lucratief

Het systeem is voor de uitgevers niet alleen laagdrempelig maar ook nog eens zeer lucratief. We maken het voor de lezers aantrekkelijk en gemakkelijk om een eigen editie samen te stellen uit bestaande content en zo ontstaat er, zonder grote investeringen voor de uitgever, een interessant nieuw verdienmodel.” 

Gigaprint regelt alles

De software in eigen huis is ontwikkeld en zich ook heeft bewezen in de praktijk: Toen we in 1986 met Gigaprint van start gingen als pioniers in printing on demand, hebben we ook zelf de workflowsoftware DocuTraffic ontwikkeld. Die software vormt tevens de basis voor onze succesvolle fotoboeken-applicatie MyPhotoFun. Alles is nu gebaseerd op HTML5 en dus klaar voor de toekomst.”

 Het systeem leent zich voor brede toepassing: van juridische en wetenschappelijke uitgevers tot opleidingsinstituten en van educatieve uitgevers tot de makers van tijdschriften en magazines. Waardevolle content verdient het om optimaal benut te worden en onze software maakt dat mogelijk. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat print daarbij het meest geschikte en het best gewaardeerde medium is.

Meer weten?

Bel ons voor een persoonlijk advies. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9:00 uur tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 15:00 uur

Met het versturen van dit formulier gaat u accoord met onze privacyvoorwaarden